top of page

OM OSS

Fly Lavt ble etablert i 2012 og skrev historie da vi i januar 2013 ble godkjent med det første lisens nummeret NO.RPAS.0000 fra Luftfartstilsynet i Norge. Vi leverer fremdeles profesjonelle dronetjenester til det kommersielle markedet, og har base i Bodø. Her har vi kontorlokale, lager og verksted. 

Selskapet innehar i dag en godkjennelse i EASA kategorien "Specific" som er en tung godkjenning som sammen med stort ansvar, også gir oss muligheter utover det operatører i de vanlige kategorien gir. Av og til trengs dette, og da har vi fremdeles mulighet til å levere. 

 

Vi har alle nødvendige forsikringer og tillatelser for aktiviteten vi driver, og sitter på svært mye erfaring som våre kunder og samarbeidspartnere nyter godt av. Våre droneflygere har nødvendig tillatelser fra Nasjonal Sikkerhetsmyndighet der spesielle sensorer krever dette. De har radiotelefonisertifikat for fly for å lettere kunne operere i nærheten av flyplass. Vårt utstyr kan også brukes nærme eller på flyplasser ved behov, og vi har gode kommunikasjonslinjer med Avinor og flyplassene.

Vårt utstyr er spesialtilpasset for operasjoner i arktiske strøk. Gjennom mange års operasjon, lokalisert i Bodø har vi fått god erfaring med å tilpasse våre operasjoner og utstyr slik at de fungerer sømløst, også i fjerne strøk. 

I tillegg til at vi benytter oss av profesjonelt og anerkjent utstyr, utvikler vi en del utstyr selv i vårt verksted. Dette er alt fra egne droner, og kamerautstyr til stabilisatorer og kontrollere etc. Andre ekspertiseområder inkluderer CNC maskinering, og 3D-printing, programvareutvikling, samt utvikling av egen hardware og kretskort design og bygging. Dette gjør at vi er veldig fleksible og tilpasningsdyktige, og gjør oss i stand til å løse deres oppdrag effektivt uten at det går ut over kvaliteten. Vi etterstreber å være forut i utviklingen slik at vi som firma kan møte hva markedet til enhver tid etterspør.

Mot slutten av 2022 vurderte vi veien videre for FLYLAVT og hadde som alternativ å avvikle. Senere samme vinter tok vi beslutningen om å legge ned virksomheten. Vi hadde på en måte oppnådd mye av det som har drevet oss og hadde lyst til å fokusere på andre områder og interesseområder. Vi ble enige om å fullføre forpliktelser vi hadde dette året, og ta oppdrag som kom inn, men samtidig klargjøre for en ryddig avvikling mot slutten av året. Vi er i skrivende stund godt i rute med dette, og kommer til å være avviklet 1/1 2024.

Eierne Sigfinn og Magnus kommer til å dyrke interesseområdene sine. Sigfinn gjøre mer av foto/video/media, samt undervisning innen disse fagene. Pr tiden underviser han ved fagskole innen media og dronerelaterte fag. Magnus har hatt utvikling, elektronikk og skapertrang som sin største "belastning" siste 10-året. Han vil videreutvikle det, og også bistå andre droneoperatører med erfaring og oppbygging av dronevirksomhet, sammen med sin jobb som kommersiell flyger. Magnus har samlet mer info om dette her https://onrequest.no. Andreas jobber videre som kommersiell flyger og er leder for opplæring. Tom-Roger jobber innen brann og redning.

Alle kan fremdeles når gjennom kontaktinfo nederst på denne siden.

Takk for oss!

Brosjyre

Her kan du laste ned vår brosjyre som forteller litt om hvilke tjenester vi kan tilby.

TEAMET

bottom of page